Mai jos este o listă cu actori și actrițe de film din România, unde sunt disponibile fotografii. Unele persoane și celebrități s-au născut în România, în timp ce altele sunt localnici notabili. Texags prezintă astăzi câțiva actori internaționali de origine română.
Harvey Keitel s-a născut în 1939 la New York într-o familie de emigranți din Polonia și România. Mama sa, Miriam, născută Brailsford Hoffman, este una dintre cele mai cunoscute actrițe din lume. Winona Ryder, născută Winona Laura Horowitz, s-a născut din tatăl ei care este evreu și a emigrat din Rusia și România în Statele Unite și a primit numeroase premii și nominalizări importante și o stea în Hollywood Walk of Fame.
Dustin Hoffman, considerat unul dintre cei mai buni actori din istorie, are legături cu România. Hoffman s-a născut în 1937 după ce părinții săi evrei au fugit din țară și s-au mutat în Statele Unite.
România are o lungă tradiție de actori talentați și producții teatrale de înaltă calitate. De-a lungul anilor, țara a produs unii dintre cei mai mari actori de film și actrițe care au apărut mai târziu în comedii, drame, filme de groază și multe altele. Mai mulți actori de la Hollywood au devenit celebri, cea mai cunoscută fiind actrița Natalie Portman, dar cel mai cunoscut actor este Dustin Hoffman, actorul care l-a interpretat pe Dracula în filmul de groază cu același nume din 1931.
Ca parte integrantă a acestui proiect, Romfilatelia a introdus circulația timbrelor emise marilor actori români contemporani. Au lansat un proiect dedicat valorilor culturale și artistice ale unor personalități celebre, cu ștampila ca modalitate eficientă și populară de a transmite un mesaj, ștampila fiind folosită ca mijloc de comunicare și promovare a ceea ce este adevărat în teatru și film în mintea, sufletele și gusturile noastre.
Bucureștiul a produs o serie de gimnaste celebre, cântăreți de operă, actori, istorici, sportivi și alte personalități din alte domenii. Printre celebrități se numără David Popper, Pablo Casal, Yo-Yo Ma și Pierre Fournier. Aceasta este o listă de actori, actrițe, dramaturgi și regizori români, atât pe scenă, cât și în film. Cei mai mulți dintre ei și-au făcut cel puțin o parte semnificativă din cariera lor în Teatrul de limbă română și sunt de origine română.
Damian Draghici, compozitor si panflautist roman; Fanfara Ciocarlia, fondata de fanfara romaneasca Falete in 1996, Rafael Ojeda Roja, cantareata spaniola, si Lolita Flores, cantareata si actrita spaniola din 1958.
Româna, cunoscută și sub denumirea de Romanism moldovenesc, românesc sau Balcanic, este o limbă cu 2,5 milioane de vorbitori nativi în republicile România și Moldova. Există, de asemenea, comunități semnificative de limbă română în Ucraina, Serbia, Rusia, Germania și Statele Unite. În afara acestor două republici, limba oficială este limba română, dar este vorbită și în alte țări și teritorii.
Românii tind să înțeleagă mai bine italiana și invers. Aruncați o privire pe lista noastră pentru a descoperi unele dintre cele mai faimoase genii din lume pe care poate nu le-ați cunoscut erau români. Când le auzi numele, s-ar putea să nu te gândești imediat la România.
Actorul Român cu portofoliu național și internațional, Marcel Iureș, a fost apreciat în România ca actor de scenă și ecran. Proiectele sale i-au permis să joace în filmele lui George Clooney, precum The Peacemaker, Tom Cruise in Mission: Impossible și Brad Pitt în interviul cu vampirul.
Din 1978 până în 1981 Marcel Iureș a fost angajat la Teatrul Național din Cluj-Napoca, după care a plecat la București pentru a juca la Teatrul Bulandra Odeon. Și-a început cariera cinematografică în 1978 cu filmul românesc January Dream, o piesă de Franz Liszt. El poate fi văzut alături de Maia Moretti în mai multe blockbustere de la Hollywood.
Ulterior s-a căsătorit cu prințul Constantin BZU Cantacuzino, aviator în timpul celui de-al doilea război mondial. Tristan Tzara, co-fondator al mișcării culturale Dada, s-a născut în România în 1896 ca fiu al lui Samuel și Rosenstock. Ca parte a Dada, s-a mutat din România în Elveția în 1919 și apoi în Franța, unde a încercat să extindă mișcarea.
A plecat din România la sfârșitul anului 1940 înainte de fondarea comunismului și a fugit la Paris, Institutul American de Film îl consideră unul dintre cei mai mari actori ai secolului XX. Robinson este singurul actor de origine română de pe lista exclusivă a câștigătorilor premiilor Oscar. Limba română a fost folosită pe scară largă în secolul al X-lea pentru a concura cu latina.
Formarea limbii române moderne și mass-media au apărut în România la începutul secolului 20, decenii după ce au fost umbrite de Rusia Rusă și imperială. Vorbirea Idiș a dat naștere unor teorii și, în ciuda complicațiilor barierei lingvistice, a fost o binecuvântare în timpul dictaturii comuniste a lui Nicolae Ceaușescu, care a condus România cu un pumn de fier până la răsturnarea și execuția sa în 1989.
Singurul moment în care Idiș nu a fost permis în teatru a fost în timpul al Doilea Război Mondial, când pro-Nazist, Ion Antonescu regim permise de teatru pentru a rămâne deschis în timp ce pregătirile pentru a ucide jumătate din 800.000 de Evrei din România au fost făcute. După zilele haotice ale revoltei sângeroase împotriva lui Nicolae Ceaușescu, care a condus România cu pumnul de fier până la răsturnarea și execuția sa în 1989, când forțele de securitate au ucis zeci de demonstranți, Morgenstern și câteva zeci de evrei s-au adunat în teatru.
Raportul de securitate a menționat că domeniul a fost vândut ca protector de date pentru accesul crypto înainte de închidere. După ce site-ul Cyberseal a fost preluat de autorități, raportul a confirmat că a fost cripto-protecție și că serviciile FUD au fost listate la prețuri diferite, cu o licență pe viață care costă $150.
Duo-ul român de hacking a fost arestat în timpul unei operațiuni comune de către agențiile internaționale de aplicare a legii, cum ar fi FBI-ul SUA, Europol și Poliția Română pentru vânzarea de malware și instrumente de criptare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *